Dades personals

La meva foto
Vaig néixer dona en una societat summament patriarcal. La meva rebel·lia i anhels de llibertat m'ha anat forjant una consciència de classe i de gènere que em permet interpretar la vida amb ulls propis, comunicant i escrivint com a compromis. Escrivint he trobat una manera de dir allò que porto dintre i que en els marcs de relació habitual m'era impossible de comunicar amb un mínim de tenir la certesa de ser recepcionada. Quina sort haver-ho pogut conrear!

dimecres, 26 de juny del 2019

COMIAT A TERE NOGUÉ I FELIP

LLEGIT, EN NOM DE LA FAMÍLIA, A LA CERIMÒNIA DE COMIAT
Barcelona 01.01.1944 - 21.06.2019
Estem aquí per acomiadar-te. No vàrem poder fer-ho amb temps per tal de rebre el retorn de la teva mirada neta, amb el teu rostre somrient i sempre optimista. Ara que, aquest viatge, t’ha agafat -com sempre deia la mama- amb les maletes preparades i a punt.
La teva austeritat i la actitud d’estar en pau amb tu mateixa i amb la pròpia vida, d’acord amb els teus principis, feien que sempre portessis el teu equipatge a sobre, l’imprescindible per sobreviure, però -sobretot- el necessari per viure.
Perquè la teva vida ha estat molt més que un simple bagatge, doncs restaves oberta a les necessitats dels demés per aportar-hi el teu ull crític contra les injustícies, a favor d’una veritat que defensaves amb  tossuderia, una veritat indestructible; i d’aportar-hi -per part teva- el compromís de salvar aquells obstacles en el camí a favor de qui més ho necessita, dedicant-hi generosament totes les hores i els temps possibles.
La teva actitud de servei ens incloïa també a nosaltres, a tots els membres de la teva família, quina relació vas reprendre quan el pare i la mare visqueren la seva darrera etapa, amb dependències, i tu en vas ser un puntal fonamental. Havies passat moltes temporades lluny geogràficament de nosaltres, però les experiències viscudes ens varen fer-te sentir propera, una proximitat que hem sentit i viscut en tot moment, redescobrint-te després d’uns records d’infantesa ja molt llunyans...
També hem gaudit, com tantíssimes persones arreu, de la teva gran vàlua, una vàlua que ha deixat una ràfega lluminosa, a mode de fonda petjada, d’un treball missioner diferent, tant pel teu testimoni constant com pel compromís de vida conseqüent fins al final dels teus dies.
Poc amiga dels afalacs però amiga del tot per allò que preocupa i ocupa una prioritat en els teus valors. Per això estem segurs i segures que -des d’on ens contemplis- ho faràs en pau, amb aquella pau que ha estat el nord de la teva vida i que -per a molts de nosaltres- serà el record que ens queda en la memòria del teu pas per aquest món que encara continua necessitant de gent com tu, perquè les injustícies i la manca d’humanitat que ens envolta requereix d’un lliurament llarg i constant, com el camí que tu has recorregut.
Estem convençuts i convençudes, però, que des d’on estiguis comptarem d’una manera o altre amb el teu suport incondicional. Potser més potent del que ens sembla, potser...
Gràcies pel teu escalf i generositat, pel teu coratge i per la teva lliçó de vida. 
Gràcies, Tere. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada