Dades personals

La meva foto
Vaig néixer dona en una societat summament patriarcal. La meva rebel·lia i anhels de llibertat m'ha anat forjant una consciència de classe i de gènere que em permet interpretar la vida amb ulls propis, comunicant i escrivint com a compromis. Escrivint he trobat una manera de dir allò que porto dintre i que en els marcs de relació habitual m'era impossible de comunicar amb un mínim de tenir la certesa de ser recepcionada. Quina sort haver-ho pogut conrear!

dimecres, 1 de novembre del 2023

QUE LA BOGERIA GENOCIDA I EXTERMINADORA NO EM SIGUI INDIFERENT

 

Ciutadana Dempeus - Maribel Nogué i Felip - 


Amb impotència i ràbia assistim gairebé en directe al genocidi programat des de fa temps de tot un poble,  des d’un govern autoritari, extremista, bel·licista i exterminador, no ja entre els diferents exèrcits dels països en guerra sinó d’una població civil que no té res a veure en aquesta contesa que, d’ençà del 7 d’octubre, ha pres una dimensió mundial que ja existia però que  -en aquests moments- el món anomenat occidental s’ha posat obertament del cantó d’Israel pels interessos creuats amb els EEUU i altres potències mundials, quan Israel es salta totes les resolucions de les Nacions Unides i tira pel dret en la seva bogeria de provar la potència del seu armament mortífer amb Palestina i arrasar-la fins destruir la seva població civil.

Netanyahu qüestionat per corrupte

Les formes emprades pel govern d’Israel, amb Netanyahu al capdavant, tot i ser qüestionat per corrupte per part de la majoria de la ciutadania d’aquest país, estan qüestionades també per altres. Nombrosos israelites d’arreu del món es desmarquen d’aquestes actituds genocides de Netanyahu i es manifesten demòcrates i a favor dels drets de Palestina. Tanmateix algun altre magnat de les Nacions Unides també ha dimitit perquè considera que aquest organisme, que està per maldar per la pau al món, no fa el suficient per impedir la destrucció humana dels palestins.               

Laboratori de proves de la indústria de la guerra

Per tal de vendre molt d’armament al món, i també als països de la Unió Europea, Israel necessita construir una marca que li proporcioni una avantatge competitiu global i publicitar els seus productes com a “proves de combat”. Palestina, segons assegura l’informe del Centre Delàs: sobretot la Franja de Gaza, fa anys que s’ha convertit en un laboratori de proves de material militar israelià. Així ho defensen les autoritats israelianes i així ho publiciten -sense embuts- les empreses que venen aquests productes”.

Es demana que periodistes i altres abandonin els territoris ocupats

Vuit mil màrtirs palestins i dos mil persones desaparegudes a Gaza, juntament amb decenes de milers de ferits i gairebé un milió de ciutadans i ciutadanes han vist destruïdes les seves llars i malmeses les seves propietats. A banda de la manca d’aigua, aliments i combustible han atacat alguns hospitals, on ja els hi arriben ferits per gasos tòxics. Aquestes són les tràgiques conseqüències de la actual guerra de neteja ètnica col·lectiva contra la Franja de Gaza, i n’hi haurà més, doncs la ocupació israeliana demana a tots els periodistes i corresponsals dels mitjans internacionals, que treballen des de dintre els territoris ocupats, que abandonin immediatament les fronteres de la Franja de Gaza. Segons els periodistes alguna de forta n’estan preparant... Cal tenir en compte que aquest crim sionista es duu a terme amb la participació estadounidense-atlàntica tant en la preparació i l’armament com en la cobertura política. En la nostra història tan sols té parangó amb els crims comesos pel nazisme i el bombardeig nuclear d’Hiroshima i Magasaki.

Que el dolor no em sigui indiferent

La magnitud de la tragèdia i el dolor humà que estem vivint pot tenir també una altra intenció, que la impotència ens faci mesells i que arribi a insensibilitzar-nos per haver-nos fet immunes al dolor aliè. Em ve a la memòria aquella cançó de Mercedes Sosa: “Sols li demano a Déu que el dolor no em sigui indiferent, que la eixuta mort no em trobi, buida i sola, sense  haver fer el suficient. Que allò injust no em sigui indiferent, que no em donin una bufetada a l’altra galta després que una arpa m’esgarrapés d’aquesta manera. Que la guerra no em sigui indiferent, doncs és un monstre gran i trepitja fort tota la pobre innocència de la gent. Que la mentida no em sigui indiferent, doncs si un traïdor pot més que uns quants, que aquests quants no ho obliden tan fàcilment. Que el futur no em sigui indiferent, desnonat està qui ha de marxar a viure una cultura diferent.”.

Dissortadament Israel no es troba sol

Israel s’hauria de trobar sol i no és així, fins i tot molts països àrabs s’estan posicionant a favor d’Israel. Els palestins, la Franja de Gaza i també Cisjordània que ja ha entrat també en el punt de mira de la guerra d’Israel, no es poden quedar sols en la seva legítima resistència. Ens hi va la vida d’avui i la del futur, la mateixa humanitat, perquè qui no es commou davant tantes escenes de patiment i dolor?, de tants infants morts, ferits i  terroritzats?.


Busquem terror per Hallowen. Voleu més terror, però real?

Hipòcritament aquests dies hem celebrat passatges de terror i ens hem disfressat de monstres per fer por, importacions tradicionals del Hallowen dels EEUU, en lloc de compartir el caliu de la llar amb castanyes, boniatos i panellets. Voleu més terror que el que estan vivint realment la població civil de palestina aquests dies?.

La població civil d’arreu del món no són els governants

Veiem també nombroses manifestacions multitudinàries arreu del món denunciant el règim d’apartheid de Netanyahu i el genocidi contra el poble palestí. També vivim com a molt vergonyant i condemnable que el poble palestí no trobi un sol règim àrab que prengui mesures per aturar aquesta guerra genocida. Cap s’ha compromés a aportar-hi els seus militars al conflicte, més aviat estan normalitzant les seves relacions amb el règim sionista preocupats més aviat per acumular armes  i poder reprimir així als seus pobles respectius quan es generin conflictes interns per denunciar manques de llibertats o corrupteles.

Les dones tan sols representen el 16 % de les persones que negocien els processos de pau al món persones que negocien

A les Nacions Unides hi ha majoria, però prima el vet dels poderosos

120 països s’aixecaren en el Consell General de la ONU condemnant la agressió d’Israel contra Gaza i exigint la fi de la guerra genocida contra el poble palestí, però varen ser rebutjades per 14 països encapçalats pel principal proveïdor del terrorisme internacional. Les dones tan sols representen el 16 % de les persones que negocien els processos de pau al món. No podem ser còmplices d’aquest genocidi amb el nostre silenci: no en el meu nom!.

maribelanoia@gmail.com 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada