Dades personals

La meva foto
Vaig néixer dona en una societat summament patriarcal. La meva rebel·lia i anhels de llibertat m'ha anat forjant una consciència de classe i de gènere que em permet interpretar la vida amb ulls propis, comunicant i escrivint com a compromis. Escrivint he trobat una manera de dir allò que porto dintre i que en els marcs de relació habitual m'era impossible de comunicar amb un mínim de tenir la certesa de ser recepcionada. Quina sort haver-ho pogut conrear!

divendres, 5 de novembre del 2021

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA


Ciutadana Dempeus - Maribel Nogué i Felip 

A les vuit del vespre del dimarts 2 de novembre, unes 120 persones ens autoconvocàvem davant l’Ajuntament d’Igualada simplement per donar resposta a la brutal agressió que ha rebut una menor de 16 anys, al Polígon Industrial Les Comes, una matinada d’aquest cap de setmana

Fa temps que ho denunciem: les dones volem sortir al carrer segures, ja sigui de dia o de nit. Pel que sembla això no és possible perquè l’epidèmia del masclisme fa que, pel fet d’anar soles, ens veuen desprotegides i s’atreveixen a aquest tipus d’agressions. La seva sensació de domini i poder fa que es sentin en la llibertat de fer ús dels seus impulsos sense que pel mig hi hagi cap filtre de respecte ni consentiment mutu.

No hi havia eslògans ni pancartes, ni sigles que signessin cap politització de la convocatòria. Simplement la consciència no ja feminista sinó simplement humana ha estat suficient perquè ens sentíssim obligats a una resposta immediata. Per una cosa així o es té la capacitat de resposta o, simplement, tenim el compromís adormit.

Públicament s’ha enviat una gran abraçada de sororitat a la menor i als seus familiars, alhora que denunciem una altra vegada com de insegurs esdevenen els carrers per nosaltres, pel simple fet de ser dones, exigint dels poders públics que inverteixin els recursos necessaris per frenar aquesta epidèmia de violència masclista.

En acabar s’han cridat algunes frases com ara: si ens toquen a una ens toquen a totes, perquè no en volem ni una més, volen sentir-nos segures a casa i al carrer, tant si és de dia com de nit.




Igualada, 2 de novembre de 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada