Dades personals

La meva foto
Vaig néixer dona en una societat summament patriarcal. La meva rebel·lia i anhels de llibertat m'ha anat forjant una consciència de classe i de gènere que em permet interpretar la vida amb ulls propis, comunicant i escrivint com a compromis. Escrivint he trobat una manera de dir allò que porto dintre i que en els marcs de relació habitual m'era impossible de comunicar amb un mínim de tenir la certesa de ser recepcionada. Quina sort haver-ho pogut conrear!

dimecres, 1 de desembre del 2021

UNA ALTRA COMMEMORACIÓ DEL 25-N

 

Són molts els actes que en el decurs de gairebé tot el mes de novembre es fan arreu per commemorar el Dia Internacional per l’eradicació de la violència vers les dones. Nombrosos actes organitzats per diferents entitats de dones i també per part de les institucions. A Igualada, com no podia ser d’una altra manera, ens hem tornat a aplegar -un altre 25-N- a la Plaça de l'Ajuntament on el col·lectiu feminista TRACA havia preparat una performance per cremar el patriarcat.

Prèviament havien repartit algunes olles per diversos indrets de la ciutat. L’objectiu era que les dones i joves que volguessin hi podien deixar anònimament els seus escrits per cremar així les seves  males experiències. Mentre es preparava una mena de bidó amb torxes (que varen costar una mica d’encendre pel vent que hi feia), altres dones havien rentat -en grup- una roba blanca, ensabonada a fons, esbandida i escorreguda, fins fer-n e net a fons. S’hi llegiren algunes de les notes que s’hi havia deixat, amb episodis esborronadors, no pas perquè estiguessin ben explicats sinó perquè érem ben conscients de que representaven casos reals, realíssims...

Tot seguit es va llegir el manifest unitari elaborat per la xarxa feminista, un text que s’estava llegint a totes les places on hi havia convocatòria, que es titulava: Fúria feminista contra les violències masclistes; de la por a la ràbia i el 25-N ocupem juntes els carrers. Com sempre va ser llegit de forma molt repartida, sobretot per les veus més joves. És que el feminisme és com una cursa de relleus, i -amb la generació actual- el relleu està assegurat.

maribelanoia@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada